Μελέτη

Η αρχή. Στην κρισιμότερη φάση του προγράμματος απαιτείτε τεράστια δημιουργική δυνατότητα καθώς επίσης λεπτομερή γνώση και εμπειρία της διαδικασίας κατασκευής λιμνών και των φυσικών διεργασιών του οικοσυστήματος .

Ένα επιτυχές σχέδιο λιμνών βρίσκεται σε αρμονία με αυτά που η μητέρα φύση έχει παράσχει στην περιοχή και συγχρόνως μειώνει το κόστος κατασκευής στο ελάχιστο.

Οι περισσότεροι αυτό που κάνουν στην αρχή είναι να σκάψουν μια γούβα στο χωράφι τους και να το γεμίσουν νερό και αυτό να το ονομάσουν λίμνη.  Το σκάψιμο ίσως φαντάζει το πιο εύκολο για αυτούς όμως λείπει η πραγματική δημιουργία και το αποτέλεσμα είναι συχνά καταστρεπτικό. Αργότερα θα συνειδητοποιήσουν ότι ούτε αυτό που ονειρευόντουσαν έγινε ενώ στην θέση του υπάρχει μια αντιαισθητική «λακκούβα ή λούμπα» νερού με άσχημο χρώμα και μυρωδιά, πνιγμένο στα φύκια και τα κουνούπια.

Βήμα πρώτο :

Με το που εκδηλώσετε την επιθυμία σας ο ειδικός μας εμπειρογνώμονας της εταιρίας μας θα επισκευθεί τον χώρο σας προκειμένου να συζητήσει μαζί σας για το είδος και μέγεθος της λίμνης που θέλετε και να διαπιστωθούν επιτόπια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί. Σε αυτή την κρίσιμη φάση της γνωριμίας μας θα ενημερωθείτε για την ποικιλία των λιμνών που μπορείται να φτιάξεται, το είδος και την μορφή που ταιριάζει στο χώρο σας αλλα και να σας προβληματίσει με θέματα που αφορούν τις λίμνες και μέχρι εκείνη την ημέρα αγνοούσατε.

Βήμα δεύτερο:

Δύο είναι οι κρισιμότεροι και καθοριστικοί παράγοντες για την κατασκευή της λίμνης.  Το νερό και το έδαφος.
ΝΕΡΟ : Η ποιότητα και αφθονία του νερού είναι καθοριστικότερο στοιχείο αφού από αυτό εξαρτάται η υπαρξη η μη της λίμνης. Τα νερά εξετέζονται σύμφωνα με την πηγή προέλευσης και ταξινομούνται σε υπόγεια και επιφανειακά.
ΕΔΑΦΟΣ: το είδος και ποιότητα του εδάφους. Σε αυτό το στάδιο και ανάλογα τις ανάγκες της λίμνης οι ειδική θα πάρουν δείγματα προκειμένου να καταλήξουν σε σίγουρα συμπεράσματα και να σχεδιαστεί σωστά και με ακρίβεια το επόμενο στάδιο.

Βήμα τρίτο :

τοπογραφοςΟλοκληρώνεται η μελέτη εφαρμογής. Ο ακριβής τρόπος κατασκευής και το κόστος περιγράφεται με κάθε ακρίβεια από το σημείο των προαπαιτούμενων εργασιών, των εκσκαφών, την στεγανοποίηση, της πλήρωσης με το νερό μέχρι τα είδη των ζώων και φυτών που θα τοποθετηθούν. Ο προϋπολογισμός είναι πλήρης και ακριβής και εμείς αναλαμβάνουμε κάθε υπέρβαση που δεν έχει προϋπολογίστει.

Μια σωστή μελέτη αξίζει τα λεφτά της. Χάρη σε αυτή τα όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα στην πλέον συμφέρουσα τιμή και χρόνο.