Λίμνη – υγρότοποι

limni spiti

υγρότοπος

Η λίμνη όνειρο στον ιδιωτικό σας χώρο. Ο απόλυτος συνδιασμός φύσης και πνευματικής χαλάρωσης. Δημιουργούμε το κόσμημα των ονείρων σας

Οι λίμνες – υγρότοποι έχουν μέγεθος από 1.500 έως 5.000 τ.μ. και βάθος έως 2 μ. Κατασκευάζονται με ένα συνδυασμό διαφόρων κλίσεων των πρανών της ακτής και εναλλασσόμενων πυθμένων. Αποτελούν την απόλυτη απεικόνιση μιας φυσικής λίμνης με το σύνολο των ζώων και φυτών που θα βρίσκαμε εάν αυτή η λίμνη είχε δημιουργηθεί φυσικά. Η ωρίμαση της λίμνης θα επέλθει μετά από 1-2 χρόνια από την κατασκευή της. Η λιμνη θα πλημμυριστεί από διάφορα είδη ψαριών, φρύνους, βάτραχους, νεροχελώνες, σπάνια είδη υδρόβιων και μη επιβαβλών εντόμων ( π.χ. Λιβελούλες ) και σταδιακά θα εμφανιστεί μεγάλος αριθμός πουλιών όπως ερωδιοί, νερόκοτες, άγριες πάπιες, αλκυόνες, νεροχελίδονα τα οποία θα αποκαταστήσουν την πλήρη οικολογική ισορροπία.

Οι λίμνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ταμιευτήρες νερού για την άρδευση κήπων κατά τους θερινούς μήνες αλλά και ως απόθεμα νερού σε περιπτώσεις πυρκαγιών που θα απειλήσουν την περιουσία σας. Η φυσική τους και περιβαλλοντική παρουσία τις κάνει μοναδικές σε μεγάλους και εκτεταμένους κήπους ξενοδοχείων και γηπέδων του γκολφ.

xeimaros

Διευθέτηση κοίτης χειμάρρου με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη

Σε περιπτώσεις που ένας μικρός χείμαρρος διασχίζει την ιδιωτική σας έκταση μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό παράδεισο κατασκευάζοντας στην σειρά μικρές λιμνούλες και οριοθετώντας τα πρανή του χειμάρρου προστατεύοντας παράλληλα την περιουσία σας από τις απρόβλεπτες υπερχειλίσεις.