Βλάστηση

Υδρόβια – υδροχαρή και παρόχθεια βλάστηση των γλυκών νερών.

Καλάμι – Σαμάκι : Από τα συνηθέστερα είδη σε λίμνες το καλάμι δημιουργεί ένα μοναδικό οικότοπο όπου πολλά είδη πουλιών και αμφιβίων θα βρεθούν για το φώλιασμά τους και την καθημερινή τους διαβίωση.

kalami kai nerokota

Οι μικροί καλαμιώνες περιφερειακά των λιμνών αποτελούν άριστα φίλτρα του νερού απ’ όπου απορροφούν σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων συντελώντας στην ρύθμιση των φυκών και αλγών της λίμνης.

Ψαθί : Από το πλέον κοινά υδροχαρή φυτά το ψαθί είναι αναγνωρίσιμο από τα χαρακτηριστικά άνθη που έχουν την μορφή «σουβλάκι κεμπάπ». Παρουσιάζει υψηλή αντοχή στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, ανθεκτικότητα σε περιόδους ξηρασίας και παρουσιάζει γρήγορη αλλά ελεγχόμενη επέκταση περιμετρικά των λιμνών.

psathi limnipsathi louloudia

Το συναντάμε παντού στις λίμνες γλυκού νερού και συμβάλει σημαντικά στην σταθεροποίηση των πρανών στο φιλτράρισμα του νερού και δημιουργεί έναν μοναδικό οικότοπο όπου πολλά είδη βρίσκουν προστασία και φωλιάζουν. Η παρουσία του ψαθιού θα αποτελέσει ποιοτικό σύμβολο της λίμνης σας.

Κίτρινος Κρίνος του νερού

Απο τα ομορφότερα ενδημικά λουλούδια των υγροτόπων της χώρας μας, δίκαια αποτελεί την πρώτη επιλογή για εισαγωγή σε κάθε λίμνη

Kitrinos krinos nerou

Νούφαρα (όλες οι χρωματικές ποικιλίες) Υδρόβιο φυτό, ανθοφορεί κατα τους ζεστούς μήνες του έτους. Αποτελεί το χαρακτηριστικό λουλουδι των λιμνών. Χώρος προστασίας και εναπόθεσης αυγών για πολλά αμφίβια και ψάρια.

νουφαρα σε χορταρολιμνη

Η μεγάλη χρωματική ποικιλία Νούφαρων προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά στη λίμνη σας ενώ παράλληλα φιλτράρουν και καθαρίζουν το νερό.