Οικοσύστημα λιμνών

Μετά την κατασκευή και την πλήρωση της λίμνης ξεκινά ο αποικισμός της με τα φυτά και τα ζώα. Έμπειροι ζωολόγοι και βοτανολόγοι κατά το προηγούμενο διάστημα έχουν καταγράψει την πανίδα και χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λίμνης θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αποικισμού της λίμνης.

Θηλυκός κάβουρας ετοιμος για απελευθέρωση των αυγών του

Θηλυκός κάβουρας ετοιμος για απελευθέρωση των αυγών του

Η εταιρία μας δημιουργεί μεσογειακά οικοσυστήματα λιμνών χρησιμοποιώντας μόνο ενδημικά είδη συνθέτοντας μια πραγματική, ισχυρή και βιώσιμη οικολογική αλυσίδα.

Η διαδικασία αποικισμού μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα χρόνο προκειμένου κάθε είδος να μπαίνει στην λίμνη την σωστή περίοδο εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την βιωσιμότητα των οργανισμών και τον πλήρη εγκλιματισμό τους.

Πρώτη προτεραιότητα έχουν τα φυτά που θα δημιουργήσουν την περιμετρική ζώνη όπως καλάμι ψαθί και κίτρινους κρίνους και σε δεύτερο στάδιο τα υδρόβια φυτά και υδροχαρή φυτά όπως τα νούφαρα.

Τα πρώτα ζώα που μπαίνουν στην λίμνη είναι διάφορα είδη ενδημικών κυπρινοειδών και γοβιών. Οι εισαγωγές των ζώων πρέπει να γίνεται σταδιακά από την βάση της οικολογικής πυραμίδας.

Αλπικός Τρίτωνας

Αλπικός Τρίτωνας

Στην συνέχεια εισάγονται στη λίμνη διάφορα είδη ενδημικών εντόμων, αμφιβίων, καρκινοειδών, μαλακίων και γαστερόποδων.

Στο τελικό στάδιο εισάγονται ζώα που διατρέφονται με τα ανωτέρω προηγούμενα είδη όπως νεροχελώνες, αρπακτικά ψάρια και υδρόβια πουλιά όπως χήνες, πάπιες και κύκνοι.

Trofiki alisida limnis

Τροφική αλυσίδα λιμνών